Ludovic Orban, președintele PNL, a recunoscut, în încheirea lucrărilor Consiliului Național al PNL care a avut loc pe data de 11 martie, 2018, că partidul, a cărui șef este, face blaturi politice cu PSD. Mai mult chiar, Ludovic Orban a spus și care este procentul membrilor PNL care fac astfel de blaturi cu așa zisul lor adversar politic PSD. Concret Orban a precizat că 25 % din activul PNL muncește pentru PSD.

Supărarea lui Orban s-a dovedit a fi însă doar o fumigenă și o minciună ce ne aduce aminte de un defunct care nu este, în fapt, defunct: USL. La nici o lună de la afirmațiile celui care voia curățenie totală în partidul său PNL ne face o demonstrație de cum una se spune și se cere activului de partid și alta se face în realitate. Concret, pe data de 28 martie 2018, PNL, împreună cu veșnicul lor partener PSD, votează în parlament pentru respingerea proiectului de lege care prevedea creșterea transparenței și a responsabilității în administrațiile publice. Un blat politic menit să ascundă față de populație cum se fac jocurile politice în cadrul administrațiilor locale și județene.

Dacă cineva își imaginează că această poziționare de aceeași parte a baricadelor de către cele două partide, PSD și PNL, a fost o întâmplare nefericită se înșeală. Orban se poate uita fără nicio opreliște în agenda sa politică și să descopere că printre cei 25 la sută dintre PNL-iștii implicați în blaturi politice se află chiar domnia sa. În luna septembrie 2017 PNL tocmai își sabota propria propunere de lege prin care se dorea alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Deși proiectul a fost inițiat de PNL, doi dintre senatorii liberali din Comisia de Administrație au lipsit de la ședință iar al treilea, Cornel Popa s-a abținut de la vot. A fost suficient pentru ca acest proiect să primească aviz negativ.

Și atunci, în septembrie, ca și acum, în martie, șeful PNL era același Ludovic Orban. Blaturile politice pentru PNL au și ele interesul lor. Pică dacă vor șefii, trec dacă doresc șefii

Categories: PNLPSD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *